A kineziológiáról

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer.
Mint holisztikus egészségügyi rendszer - hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát. A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésében, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei mellett természetgyógyászati, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz.
A kineziológus tevékenységét önállóan végzi többek között az alábbi területeken:
- az egészségügyi-, szociális-, kulturális-, oktatási-nevelési ellátó rendszer intézményeiben,
- magánpraxisban, csoportpraxisban.
A kineziológia kifejezés a görög kinesis, mozgás szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti.
A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállításában.

(Forrás: Europa-akadémia.hu)

A kineziológiai oldás nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterpiás kezelést! Nem kezelünk tüneteket, nem gyógyítunk, és nem diagnosztizálunk. Viszont az oldás csodálatosan kiegészíti és támogatja az orvos munkáját.