Gyakori kérdések

Miért oldás?

Minden rendszer használ szakszavakat folyamatai leírására. A kineziológiában a kezelés folyamatát oldásnak nevezték el, röviden a stressz-oldás után.

Miért használunk izom tesztelést?

A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történik valakivel a tudatos szintje alatt. Ilyen módszerek például az álomanalízis, hipnózis, asszociációs gyakorlatok, írásos tesztfeladatok. Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez. Tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

Hogyan mûködik az izomtesztelés?

Azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Például, ha valakivel nagyon rossz hírt akarunk közölni, elõtte megkérjük, hogy üljön le. A rossz hír hallatára ugyanis elgyengülnek az izmaink.

Szükséges-e az izomteszteléshez valamilyen felszerelés?

Nem. Ez egy rendkívül egyszerû eljárás. A tesztelõ gyengéden nyomást gyakorol (többnyire) a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. Ha a történet, amiről beszélünk, stresszt okoz , akkor a kar (izom) elgyengül, enyhe nyomással is lenyomható, vagy pedig erősen tart, ha a téma nem okoz stressz a kliens számára. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk az illetõ által megtapasztalt stressz mértékérõl és típusáról.  

Lehet -e ezekkel a módszerekkel fizikai tüneteket, betegségeket gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk. Azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határozottan javul vagy eltünik, ha a mélyen rejlõ stresszhez kötõdõ okot sikeresen oldjuk.

Mennyi idõbe telik, míg eredményt tapasztalunk?

Ezt számos tényezõ befolyásolhatja, beleértve az alany azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelõsségbõl. Örömmel tapasztaljuk pácienseinken a lehetséges leggyorsabb javulást, de ez csak a saját ritmusukban történhet. Tudjuk, hogy a változás gyors lehet, ha az alany készen áll és akarja a változást. Mi csak irányítjuk ezt a folyamatot.

Hatásos lesz-e bármelyik módszer az én esetemben?

Ezt a kérdést teszik fel a leggyakrabban. Ezek a módszerek bizonyítottan a legeredményesebbek a stressz okozta problémák széles skálájánál. Izomteszteléssel kitesztelhetjük azt is, hogy melyik módszerrel érhetjük el a legnagyobb sikert.

Várható utóhatás, mellékhatás?

Előfordulhat heves érzelmi reakció, sírás, szédülés vagy esetleg más tünet, de ezek a kezelé végére rendeződnek. A kineziológiai oldás után egy-két napig érezhetjük még az érzelmi hullámzást, vagy esetleg, hogy testi tüneteink átmenetileg fokozódnak, hiszen felszabadulnak testi-lelki blokkolt energiáink. Tehát lehetséges, hogy az oldott személy hirtelen jókedvű lesz és nevet, de az is, hogy hirtelen fáradtság vesz erőt rajta és pihennie kell.

A kezelésen elhangzottak titokban maradnak?

Minden kineziológust kötnek a szakma szabályai és a kineziológusok etikai kódexe. A kezelésen elhangzottakra teljes körű titoktartás érvényes!

 

Mikor nem működik:

  • ha a házit nem, vagy csak egy néhányszor csináltad meg,
  • ha nem saját elhatározásodból jöttél, esetleg kényszer hatására, 
  • nem vettél részt elég kezelésen ahhoz, hogy a probléma véglegesen oldódjon,
  • kívülről várod a probléma megoldását, nem törekszel az oldáson kapott felismerések, viselkedésminták alkalmazására,
  • nem vállalsz felelősséget a probléma megoldásáért,
  • ha úgy kezded a mondaniválód, hogy „igen,de….” és tudat alatt nem akarsz változni.
     

Mire nem alkalmas: jóslásra, másokkal kapcsolatos információ szerzésére, kliens helyetti döntéshozatalra…


Ha felmerül még benned kérdés, szívesen válaszolok!