SIPS

SIPS módszer - STRESSZ INDIKÁTOR PONTOK rendszere

Egy forradalmi újítás, mely érzelmekkel, illetve a test energetika rendszerének egyensúlyba hozatalával foglalkozik azáltal, hogy az izmokkal, inakkal, ízületi szalagokkal dolgozik. A nemrégiben megjelenő SIPS a kineziológia területének az egyik legerőteljesebb és legnagyobb újítása. A módszerrel lehetőség nyílik az izomműködés, az inak és a szalagok összehangolására, a limbikus rendszer elsődleges érzelemforrásainak egyensúlyba hozására, a testszövetekben való fájdalom csökkentésére, a testi ízületek egyensúlyának megteremtésével azok működését emeli. A módszer a Leap-el kombinálva tökéletes eredményt hozhat.

SIPS BAP - BODY ALIGNMENT PROGRAM

Ian Stubbing dolgozta ki a testegyensúly érzékelés módszerét. Rájött, hogy létezik egy olyan rendszer, mely magában foglalja, irányítja s koordinálja a statikus testtartás minden elemét és a dinamikus mozgást.
BAP-al egyensúlyba hozható az állkapocsízület, a nyelvcsont, az atlasz, a koponya és a medencecsont homeosztázisa. A nagy motorikus rendszer koordinációja javul az izmok és a fizikai test idegpályáin keresztül. Ha az emberi test nem megfelelően koordinált, és rendezett, az az idegrendszer, valamint az agy és a test funkcionális zavarához vezet.
Egyensúly probléma, olvasási nehézség, migrén, fogcsikorgatás, stb. esetén segíthet.
(Forrás: Bap Jegyzet)