Touch for Health

Gyógyító érintés”-nek (Touch for Health) nevezett rendszert Dr. Goodheart tanítványa, Dr. John F. Thie dolgozta ki, amellyel nemcsak pszichés problémákat, betegségeket lehet megelőzni, hanem alkalmas a fizikai, és pszichikai egyensúly megtartására és helyreállítására. Mindez a szervezet öngyógyító energiáinak aktivizálásával és energiáinak kiegyensúlyozásával, balanszírozásával érhető el.
A kineziológia alapja, erre épül az összes többi ága. Dr. Thie alkalmazott kineziológiával foglalkozott, de annyira értékesnek találta a tudást, hogy szerette volna, ha minél több emberhez eljut. 1974-ben megjelent erről szóló könyve, a Gyógyító érintés.
A TfH a keleti gyógymódok (meridián, akupunktúra és az akupresszúra) és a modern nyugati orvostudomány szintézise, amely összekapcsolja a kiropraktika, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit. Technikáival  aktivizálja a szervezet öngyógyító energiáit az egészség megtartása, vagy helyreállítása érdekében.
TfH módszereivel a testi, lelki és szellemi egyensúly fenntartására és helyreállítására törekszik, ezáltal a prevencióhoz tartozik és az egészség megőrzését és helyreállítását szolgálja.

A TfH terápia folyamata során:

1. A TfH által alkalmazott izmok a kínaiak által ismert meridián energia visszajelző rendszerei. Ezen izmok tesztelésével gyorsan ellenőrizhetők az adott meridián energiák kiegyensúlyozottsága, vagy kibillent állapota.
2. A meridián energiák kiegyensúlyozását (helyreállítását) korábbi orvosi felfedezések (amelyek működését dr. George Goodheart más, modern eszközökkel is bizonyított) segítségével lehetséges korrigálni, balanszírozni:
a.) A nyirokkeringés célzott helyreállítása neurolymphatikus reflexpontokkal, zónákkal.
b.) A vérkeringés célzott helyreállítása neurovaskuláris kontaktpontokkal.
3. Az oldás sikere érdekében a  TfH-t alkalmazó kineziológus a tesztelés alapján a kliens számára otthoni „megerősítő” feladatokat ad, amelyeket legalább 3 hétig végezni kell (ennél csak több lehet!). Ennek a háttere az, hogy a kiegyensúlyozatlanságok nagyon sok esetben már évek óta hathatnak, és a kliens feladata a gyógyulása érdekében „otthon erőfeszítéseket tenni”, mert a régi, betegséget, problémát okozó hatások visszarendezhetik az elért változást, ha nincs otthoni megerősítés!
                   https://batorhoskatalin.hu/files/2013/01/a_john_f.jpg

              Dr. George Goodheart